LIVET OCH LITE TILL

torsdag 11 december 2008

.monopol för vuxna

Norrmalmstorg. Västerlånggatan. Gå direkt till gå.

Kommer ni ihåg?

Spelet som ni slukades av för ett gott antal år sedan? Röda hotell och gröna villor som skramlade skönt i handen. Storasystern som alltid skulle vara banken. Lillebrodern som fortfarande tjatade om en omgång till när den nötta kartongen för länge sedan ställts undan.

Vart tog vi vägen? Vi som i timmar satt på hårda stolar under kökslampan. Vi som kunde Stockholms alla gator utan att ha varit där.

Kanske finns några kvar som förvuxna tonåringar i föräldrahem som övertagits, men inte hunnit renoveras om än. Där snön framför garaget lämnat färska spår av en skotermatta. Där det bjuds på rostade mackor med hallonsylt från farmor.

Eller.

Kanske finns spelet i Nintendos senaste spelkonsoll. Kanske skjuter tvåbarnsföräldrar undan soffbordet från IKEA och breder ut en plastig matta kopplad till skärmen. Kanske skramlar röda hotell och gröna villor på golvet framför morötter i stavar och tzatziki-dipp.

7 kommentarer:

Anonym sa...

hm..tror faktiskt det finns en digital monopolversion :)

Grubblande Han sa...

När en god vän flyttade till Stockholm och företaget fixade lägenhet på Folkungagatan, kommenterade jag: "Det är ju det näst billigaste området".

Tack för en kul blogg.

E sa...

Kul skrivet!
Inte för så längesen hade vi dille på monopol här hemma faktiskt. De fortfarande roligt och det finns fortfarande en som får hotellen att fara i luften för att han inte kan betala räkningen. =) Nog hade vi lite sand i rumpan när vi packa ihop.

Lady Stalker sa...

Gillar monopol i realityformat. När man åker strykjärn nerför gatorna ... Gjorde man inte det i nåt nöjesprogram på 80-talet? *Tänker så det knakar*

Nöjesmassakern?

Anonym sa...

I den digitala versionen av monopol (alltså som dataspel) kan man inte förhandla med sina motståndare lika lätt. Speciellt inte om man har datorn som motståndare. Men det är rätt så kul i alla fall. :-)

/C

Comvidare sa...

Kära syster! Du är nu förevigt förknippad med vuxenmonopol. Nu har jag bilden klar. En ingenjör med för mycket vinnarskalle. ;)

Anonym sa...

förresten, Monopol i naturlig storlek spelas varje sommar i samband med Prins Bertil memorial, ett Monopollopp på moped med samma anhalter som i spelet! Man kanske skulle skaffa moppe?