LIVET OCH LITE TILL

torsdag 3 september 2009

.och rädslan tar över efter tårarna

Halva livet kommer E att tillbringa hos en person som är av den åsikten att jag är en fruktansvärd person som medvetet behandlar andra människor illa.

Hur påverkar det henne?

9 kommentarer:

Anonym sa...

E är ett mycket klokt barn. Hon vet att du inte är en ond person. Det vet du ju innerst inne.

/C

linda sa...

tror snarare att hon kommer bli ond på honom för hon ser att han har fel om dig.

vardagslyx sa...

Att han har fel behöver jag inte tala om för dig. För det vet du redan. Mina superlativ om dig räcker sällan, och inte nu heller till i min beskrivning om dig. Jag känner det som ett privilegium att du är min vän!! Du är så o-ond man bara kan vara. Kram

Comvidare sa...

Tack. Igen. Att vara illa omtyckt av en person i periferin är väl hanterbart antar jag. Men på så nära håll?! Kniven hinner sjunka så djupt innan jag reagerat och backat.

Comvidare sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ett talesätt som din farmor ofta sa om jag kommer ihåg rätt, men ordalydelsen låter ungefär så här. " Om man kastar en sten i en hög med hundar så den som den träffar skriker"
Fritt översatt: om man(= ex:et) känner att livet ej fungerar så bra som han innerst inne vill så protesterar man. Då skäller man och gärna på någon som man vet kan göra illa. Då får han makt och mår bättre en kort stund, men verkligheten kommer alltid ikapp.
Den riktiga tomtebolyckan kommer bara genom ärlighet och kärlek.
E är mycket klok och börjar genomskåda ett och annat. Titta bara på 1:a bilden jag skickat till dig. Det är äkta kärlek.
Kram m

Ebba G sa...

Din unge kommer att genomskåda både honom och dig... så det som gäller är bara att vara ärlig, det håller i längden. Och jag tycker det är vad du föresatt dig.
Så hon kommer att veta!!!

Anonym sa...

Oj då det blev lite fel, det är bilden med E i din famn jag menar.
m

Comvidare sa...

Tack mamma för farmors talesätt. Det är så häftigt att det är du som kommer med bilder om vem farmor var. Hon pratade nog ofta i talessätt. Det var väl henne sätt att utrrycka känslor antar jag. Och jag gillade som sagt detta.

Min E är klok som en bok. Det är klart att hon inte tror att jag är ond. Men rädslan grep tag om mig på många sätt igår. Nu känner jag mig mer trygg. Tack vare era kommentarer bland annat.