LIVET OCH LITE TILL

tisdag 1 september 2009

.andras otrohet, mina bekymmer

Nu förstår jag det. Nu ser jag mönster om barnsliga önskningar om att bli vald. Som i en Disneyklassiker. Prinsen väljer den passiva prinsessan.

Så när han ger mig ord som berusar tänkt, alltid, vacker, så reagerar min kropp. Det gör den alltid. Men jag tänker att kanske är det helt ok att berusas. Orden har kanske en äkta betydelse. En ärlig innebörd.

Men så tänker jag igen.

Varför lämna en sådan present av kittlande ord om det inte finns en baktanke? Fast det får inte finnas en baktanke! Han är gift. Han är alltid gift när berusande ord sägs. Då tas riskerna. Män som däremot får kittla har tunghäfta.

Det som berusar bedrövar. Bedrövar mig! Berusar dem?

Vad gör det mig till för människa om jag låter mig berusas? Om jag låter den underbara känslan av att vara åtrådd sjunka in i mig? Om jag låter mig bli vald?

Avvisad längtan blir till sten i kroppen. Jag har många stenar.

Men jag är inte av sten.

5 kommentarer:

Ebba G sa...

Män som är gifta och flörtar borde man skära tasken av.
Och kvinnor som tror att män som är gifta och flörtar skulle sluta flörta om de bytte fru är mer än lovligt naiva.
Gissa om torskarna jag sålde sex till var gifta. Ja just det, de var i nio fall av tio just gifta flörtiga "gentlemen" som nog gärna skulle ta ett gratisknull med någon brutta som lät sig berusas...
Akta dig, snälla du, akta dig noga och ... förlåt... väx upp!
(jo, nu är jag lite rädd för att ha sårat dig, men du, jag är rädd om dig. Och förlåt... förlåt om jag går över alla gränser)
Puss
/Ebba

Comvidare sa...

Som jag aktar mig. Mest hela tiden. Men jag kan inte låta bli att fundera över varför det är jag som måste rädda män från att kliva snett.

(och "jag" är inte så mycket "comvidare" utan mest alla singelkvinnor med någon form av utstrålning)

Och du, om du ska få mig sur så får du ta i betydligt mer än så!

Maria sa...

Dessa mönster. Finns det verkligen mönster i allt? Är män som flörtar med andra kvinnor när de är gifta sådana som alltid kommer att flörta vidare? Verkligen? Är vi alla återfallsförbrytare när det gäller allt alltid? Finns det inte undantag. Joho det gör det. Därmed inte sagt att den här killen på nåt sätt är ett säkert kort - åhnej - men flörta kan man alltid göra helt skuldfritt (såvida det inte är typ ens bästa väninnas karl) dock inte mer. Förrän han är fri och ledig och tillgänglig. Men inte för hans skull, eller för hans frus skull, eller för moralens skull, eller för samvetets skull - utan för ens egens hjärtas och måendes skull. För att när man väl får tillgång till härligheter vill man ha fri tillgång. Och det får man ju inte med en gift man.

Ebba G sa...

Nej inte är det du som räddar männen... du räddar bara dig själv.
Ungefär som att man låter bli att ta i en huggorm eller stoppa ner armen i ett jordgetingbo. Inte är det för att rädda ormen eller getingarna???
Bra att du inte är lättsårad. Då fortsätter jag med släggan.
Puss!

Comvidare sa...

Ja, du har rätt Maria. Smulor är inget att ha. Antingen hela kakan eller ingen alls.

Men Ebba, det är inte alls som att stoppa ner armen i ett getingbo utan som att stoppa tungan i en gräddtårta. Du har inte fått hångla på länge hör jag ;)

(fan, nån fler än jag som blev hungrig?)