LIVET OCH LITE TILL

onsdag 24 september 2008

.tioåring dominerar

Man kan inte annat än att imponeras av den här 10-åriga grabben. Såklart att han haft en strålande talskrivare. Såklart att han övat en miljon gånger. Men, jösses! Funderar över hur många i den 20 000 stora skara av skolpersonal som når upp till hans nivå?

4 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Jag tycker han är "för amerikansk" (är själv dubbelmedborgare så jag kanske är lite skadad?). I USA, från grade school till college, läser man "Speech" och lär sig använda retoriska grepp och överartikulera. Det är en del av den amerikanska identiteten.

Inte för att jag klagar dock, för idag försörjer jag mig delvis på att skriva tal till politiker på såväl lokal som central nivå. En av våra ministrar just nu har anlitat mig, men sånt är ju alltid så hemligt. Man får aldrig äran för jobbet om man skriver någon annans tal.

Comvidare sa...

Jag tycker också att upplägget är för amerikanskt. Men det som får mig att trilla ur stolen är att grabben faktiskt bara är 10 år! Han har verkligen lyckats plocka upp alla tips han fått. En mycket intelligent tioåring helt klart.

Men du! Vad nyfiken jag blir angående ditt talskriveri! Du är som en hemlig agent ungefär. :)

Howdy Sailor sa...

Det lustiga är att jag inte ens röstar på det borgerliga blocket och ministern visste om detta (det var förra sommaren i ett EU-sammanhang). Men den politiska inriktningen är irrelevant, det är retoriken som är viktig.

Anonym sa...

Halleluja...! Jag får känslan av predikan med en väl inövad men begåvad teaterelev. Funkar säkert i USA men jag har trots det lite svårt för det. Det känns liksom inte äkta. Men han är duktig på att tala inför folk.