LIVET OCH LITE TILL

tisdag 10 november 2009

.man får tolka som man vill

Angående den där dejtsajen. Så här skriver en kille i sin presentation:

På dagarna jobbar jag älskar o träna på gymmet.

Jag tror vi kan utgå från att (minst ett) skiljetecken saknas, men frågan är vilket?

7 kommentarer:

Emma sa...

Utbudet är kanske begränsat, men där har jag också varit in :D

Comvidare sa...

Men hur tolkade du det Emma?

På dagarna jobbar jag, älskar o träna på gymmet.

eller

På dagarna jobbar jag. Älskar o träna på gymmet.

Emma sa...

Jag tolkade det som att han jobbar på dagarna och för övrigt älskar att träna på gymmet. Fast först och främst tolkade jag det som att han inte har känsla för skriftspråket.

Cecilia N sa...

"På dagarna jobbar jag, älskar, och tränar på gymmet."
är en annan tolkning av vad han pysslar med.

"Älskar o träna" är ju en audiell missuppfattning. "Älskar att träna" menar han väl om han nödvändigtvis ska ha infinitiv på träna.

Cecilia N sa...

Å andra sidan: om den första av mina tolkningar stämmer så verkar det inte vara nån man ska lita på om man tänker ha en relation me'n. Om han redan nu älskar om dagarna, menar jag ...

Ebba G sa...

En invandrad person med till exempel persisk bakgrund (för att det språket är uppbyggt ungefär så) kan skriva sådär när han menar att han älskar att arbeta hela dagarna. och att han tränar på gymmet när han är ledig. Eller också arbetar han som älskare medan han tränar. Man kan aldrig vara säker utan att söka upp karlfan och fråga.

Comvidare sa...

Jag frågade en annan karlfan som hänvisade till svårigheter med att se när det blev rätt och en uppsjö av oförstående lärare. Han hade skrivit ett lång och intressant brev som svar och han påpekade att han hade läst igenom brevet noga för att spåra eventuella fel. Ändå var brevet proppfullt med konstigheter. Jag tyckte det var gulligt. Han hade ansträngt sig som fan för min skull. Och fullständigt hängt ut sig inför mig. Så jag antar att det var modigt också.