LIVET OCH LITE TILL

onsdag 10 februari 2010

.hur man klamrar sig fast vid sina dumma brudar

I den bransch som jag sorterar under är mansdominansen total. Kvinnor som jag pratar med sitter i växeln eller som gisslan på någon stor industri. Och filmerna som passerar våra inkorgar handlar nästan uteslutande om kvinnor som misslyckas med något "typiskt manligt". Gärna fickparkera eller tanka en bil.


Behovet att fortsätta förpassa kvinnor till kategorin inkompetenta är skrämmande tydligt.

Fega djävlar!


6 kommentarer:

Mr T sa...

Jag måste ha nån brist i min manlighet eftersom jag tycker smarta och kompetenta tjejer är sexiga.

Spåniga människor suger - oavsett kön..

Vardagslyx... sa...

För du menar naturligtvis att vi kvinnor inte stoppar in män i fack....? Meningen "Typiskt karlar", har man väl aldrig hört....

Emma sa...

Jag skulle önska att vi slutade använda uttrycken "typiskt kvinnor" och "typiskt män". Det skulle göra jämställdhetsarbetet så mycket lättare..

Comvidare sa...

Ja, Emma naturligtvis ska man inte fortsätta använda de begreppen - hur ironisk man än är. Det är som att gjuta in skit i cement.

Vardagslyx har nog missat poängen. Du kommer inte undan med att säga att alla andra gör så. Det är som att använda barns argument. Jag tror inte du inser hur effektivt vapen det är att skydda den manliga världen med att förlöjliga det andra könet. Och jag vet naturligtvis att det går åt andra vägen också, men det handlar inte detta inlägg om.

mariaprytz sa...

Vilken tur att du är en fena på att fickparkera då. Utmana nån på jobbet på fickparkering och se hur det går. Jag sätter pengarna på dig!

Vardagslyx... sa...

Nej jag har inte missat poängen. Bara otroligt less på att debatten alltid går åt ett håll. DET förstör jämlikheten.
Emma: Det är just precis det. INGEN ska använda dessa "typiska" uttryck...