LIVET OCH LITE TILL

torsdag 25 februari 2010

.ett skal, men inte så mycket mer!

Den här gången hinner jag inte ens starta bilen innan problemen börjar. Det kommer inte så mycket som en väsning när jag vrider på nyckeln. Dött. Stendött.

Så vad gör jag nu då?

Helst vill jag ringa min man (hurra för bevarade könsroller). Men hos mig finns ingen som lägger fötterna på bordet i väntan på att maten ska dukas fram. Näst bäst är att någon rusar fram och räddar mig. Ber mig vänta inne i värmen medans han (hurra för bevarde könsroller) väcker liv i det som är dött. Stendött.

Men det är bara jag, en dotter som ska till skolan två mil bort och ett skal som inte är till mycket mer nytta än som förvaringsplats för några stolar, en ratt och lite annat krafs.

Att bärga kostar mer än jag kan betala utan att svimma.

Sväljer stoltheten och ringer två kollegor som drar bilen till verkstan. Prisad vare Gud i höjden och män som kavlar upp ärmarna!

I eftermiddag kommer jag få veta om dött kan bli till liv igen.

Och vad det kostar.

5 kommentarer:

Ebba G sa...

Ja alltså jag kan inget om bilar... men finns det inte ett batteri som tycker illa om kyla? Fast... nä, bilar går väl inte på batteri? Ja alltså, det där med könsroller kan väl vara ok, bara det är fritt fram att ta vilken roll man vill oavsett om man har muff eller dong... typ.

Vardagslyx... sa...

Hmmm.... vad jobbigt att ta till verkstad. Kunde du inte kolla att MV varit igång... eller ringt mig så kunde vi ha startat den med startkablar. Typ gratis! Men så går det när man väljer att ringa sina vänner med dong! :)

Comvidare sa...

Riktigt så dum är jag inte. Klart att jag noterade om motorvärmaren hade jobbat eller inte. Klart att jag raggade tag i en varmkörd bild för att kicka igång batteriet. Klart att det testades om bilen startade med starthjälp.

Men inget fungerade. Så nu står den där lite blåfrusen och matt och väntar på sin dom.

Anonym sa...

Könsroller eller ej. I det läget behöver alla hjälp! Kollegor är ett bra val när man ska ringa någon tidigt på morgonen... I det här fallet så är ju kollegorna män!:) /Sara

Anonym sa...

Jasså minsann, i nödsituationer så tillåts männen kavla upp ärmarna :)

Skönt med bilen på verkstan, hur gick det? Är bilen vid liv igen?