LIVET OCH LITE TILL

tisdag 9 februari 2010

.barnslig förtjusning

I ett hus någonstans längs en snötäckt slingrande väg utan skylt, och i ett hus med burspråk och knarrande golv hämtade jag med E efter en eftermiddag full av lek. Mammakronan satt fortfarande kvar när jag klev in genom dörren. Inte ett barn i sikte, men däremot en annan med mammakrona och bubblande prat.

Hon kastade sig över mig med tindrande ögon för att visa den senaste Tupperwareprodukten hon hade fått. Den var röd och kunde hacka lök i ett flygande fläng. Innan jag han kommentera burken med knivarna så rusade hon iväg för att hämna en annan lika färgglad bytta från ett skåp som rann över, full av barnslig förtjusning.

Så jag erkände att plastbyttor inte fick mitt blod att koka, men däremot sånt som man kan köpa på sminkavdelningen på Åhléns. Sånt som finns i små burkar och askar och kostar tre djupa inandningar. Hon tittade tillbaka på mig med förvånad blick när jag beskrev ruset i magen.

Vad väcker er barnsliga förtjusning?

En bok som ingen annan läst? Fraset från en påse chips? Kyrkklockorna som kallar? Bilar på blocket? Hus som man egentligen inte har råd att köpa? Vad?

6 kommentarer:

Pseudonaja sa...

Musik och allt som hör därtill: Riktigt bra musik, gitarrer och övriga musikprylar.

Prylar ja...Porr

Maria sa...

Kläder, skor, choklad...

Anonym sa...

Strålande sol, manchester i en svart pist och ca -5 C.... :-)

/C

Mr T. sa...

Brutala pass på gymet, tunga känslomässiga processer och smarta tjejer med glasögon..

Mr T. sa...

Brutala pass på gymet, tunga känslomässiga processer och smarta tjejer med glasögon..

JCMAS sa...

Våtdräkter, surfbrädor-surfgrejer (till och med vax går jag igång på) skulle nog gärna köpa skidor oxå, fat jag inte åker längre. Jag blev tillsagd av väninnan en gång att jag "bara måste tröstshoppa" för att bli glad en sån där låg dag. Gick sådär. Kom hem med en flytväst.

Fast jag har ingen båt ens.