LIVET OCH LITE TILL

tisdag 15 december 2009

.baklastaren är bak och fram

Vissa begrepp klibbar sig fast i hjärnan vare sig man vill det eller inte. Frontlastare är ett sådant ord. Och baklastare ett annat. Och just baklastare fick männen att tindra som små ljus vid eftermiddagsfikat. De var rörande överens om att alla borde ha en sådan. Själv försökte jag sortera fram ur kartoteket hur just en sån maskin såg ut. På frontlastaren sitter skopan fram så då borde baklastaren ha sin skopa bak. Eller? Men hur djupt jag än grävde så fick jag ingen bild. Och skissen som jag ritade i mitt huvud hade små förutsättningar för att kamma hem priser i kategorin "nydanande teknik", Så jag la frågan på bordet istället.

Jomen, svarade männen i kör. Baklastaren har skopan bak, och man kör liksom baklänges så att skopan hamnar fram. Hytten har man satt tvärtom. Frontlastare lastar fram och baklastaren lastar bak, fast tvärtom. Lätt som en plätt.


Jag googlar bildbevis...


FramBak och fram

6 kommentarer:

Ebba G sa...

Och vi kvinnor har laster både bak och fram om det vill sig!

byns enda Blondin sa...

NU pratar vi - men baklastare är ju forntid. Har du missat dagens bortskämda Svullobebisar som kör värsting Ljumgbymaskinen från pappas åkeri, skottandes snö från en varm hytt tre meter upp i luften och som nonchalant lyfter upp snöbladet utanför din tomt, några bråkdelar för tidigt och lämnar efter sig fyra kubik tung, väl ihoppressad snö 2 dm bakom din bil. De kan ha blivit tappade i golvet som bebisar eller fått tillfällig syrebrist i hjärnan vid något tillfälle. Aaaarrrrggggg.

..me.. sa...

Jag har en sådan ;)

..me.. sa...

...alltså - den gula varianten =)

Cecilia N sa...

En dum en förenklar sitt tänkande så här: folkvagnen, porschen och baklastaren har motorn bak.
Aha. Tack. Nu fattar kanske jag med.

Man kan också tänka sig att någon hade en risig måndag någon gång i tiden och ritade fel, men inte iddes ändra sig.


För övrigt vill jag fortsätta på blondinens litania och klaga på att traktorer tydligen inte är skyldiga enligt lag att köra med skopan nere varhelst de kör när det ännu inte är skottat den led de kör.
Det är dumt tycker jag.

E sa...

Ebba tog orden ur munnen på mig så nu har jag inget att skriva! ;)