LIVET OCH LITE TILL

söndag 12 augusti 2007

.snabbkurs i fiske

Tag kastspö. Kasta. Låt draget fastna i trädgren. Ägna några skälvande minuter åt att få draget att lossna. När inte det fungerar (för inte trodde du väl att det skulle göra det!) hämta båt och annan person som hjälper dig. Skyll på spöet.

Tag nyare kastspö. Det som ser dyrare ut och tillhör fiskeexperten. Kasta. Låt draget fastna i sten. Svär över din inkompetens. Skratta generat när fiskeexperten himlar med ögonen. Tag av dig kläder på underkroppen. Halka ut bland snorhala stenar. Gör dig mycket illa på tårna när du halkar in i mycket vass sten. Inse att du måste näcka. Svär över din inkompetens. Med kropp sargad av vassa stenar och skakande av köld vinka triumferande med det lossade draget till fiskeexperten som sitter fullt påklädd och värmer sig vid brasan. För att rädda ansiktet skyll återigen på kastspöet och ta en extra simtur när du ändå är avklädd. Låt lovord över vattnets svalkande effekt eka i viken. Håll tummarna att sällskapet kommer att imponeras av din avslappnade stil. Ta fort på dig kläderna igen och sätt dig vid brasan. Svär i smyg åt din klantighet. Ägna återstoden av morgonen att återfå nån slags värme i kroppen.

Tag aldrig ett kastspö i handen igen.

1 kommentar:

Tesa sa...

Aj oj, nej usch... *asg* Ja, det är ju dråpligt minst sagt och jag hade gömt mig för alltid efter det! Men det är jag det.

Sista droppen hade väl varit att fastna i det där draget själv och behöva in och sy så jag antar att det nog var en ganska lyckad tur ändå?