LIVET OCH LITE TILL

onsdag 31 mars 2010

.min blivande man

Raggoparden m.fl. tycker att jag ska nätdejta.

Igen, får jag väl själv tillägga.

Tja, det skadar väl inte att se vad som hänt sen sist.

Jag öppnar upp en dörr som varit stängd ett tag och släpper in lite friska vindar, och se där, det ligger faktiskt ett brev och väntar på mig. Pulsen stiger. Vad kan det vara för spännande meddelande?

"Aaah du e söt du :)", skriver min blivande man under signaturen "tvattbrada"

7 kommentarer:

Katarina sa...

Det kunde ha varit värre. Han kunde ha avslutat med: Kramiz. ;-)

Här är mina råd för nätdejting:

1. Träffas ganska snabbt i verkliga livet. Så snart du bestämt dig för att det verkar vara en sund person som det går att prata och skratta med är det dags att träffas förutsättningslöst för att se om det finns någon kemi. Väntar man för länge finns risken att man bygger upp alldeles för stora förväntningar, eller börjar inbilla sig saker.

2. Ha någon strategi för att göra dejten till något annat än en dejt. Leta upp rekommendationer för cafeer eller restauranger. Säg till den du vill prova att träffa att du bestämt dig för att testa ställen, nu ska du testa Ställe X och han får gärna hänga med om han vill. Så kan ni prata om vad ni tycker om stället: inredning, personalen, menyn, ljudnivån, läget osv. Du kan till och med ha något slags formulär om du vill göra en riktig grej av det.

(Jag rekommenderar fik eller barer eftersom en hel middag kan bli plågsam om det visar sig att kemin inte stämmer.)

3. Om du redan från början är osäker på om ni verkligen kommer att ha något att prata om säg att ni kan ses och fika eller ta en drink men att du ska iväg efteråt och träffa en kompis/brorsan/vadsomhelst. Om det klickar och ni har jättekul kan du säga till honom att "Det här var så trevligt att om du vill fortsätta kvällen så ringer jag och avbokar mitt möte". Han blir nog bara smickrad av det. Klickar det inte har du din ursäkt att inte låta det dra ut på tiden.

4. Bestäm dig för att det är du som väljer. Du väntar inte på eller hoppas på att någon ska välja dig. Och om du väljer någon som visar sig inte lika intresserad av dig: påminn dig om alla du valt bort. Att man väljer bort någon betyder ju inte att det är något fel på den personen (oftast inte iallafall) utan bara att den personen inte känns rätt för en själv.

Förlåt den långa kommentaren. Men jag gick igenom en period när jag nästan led av att interntdejta, det kändes som att det var omöjligt att träffa rätt. Online verkade allting så bra, men i verkliga livet sket det sig. Eller så föll jag men inte han, eller tvärtom.

Men jag lyckades vända det från sökande efter den stora kärleken till en chans att komma ut och träffa trevliga människor och plötsligt träffade jag rätt.

Frida sa...

svar; ja klart jag hör av mig när vi åker till IKEA, inget datum bestämt en men självklart så hör jag av mig :) du måste ju godkänna mannen min ;) KRam

Comvidare sa...

Tack för tipsen. Jag smaskade i mig allt. Sen får vi se hur mycket man kan lära den här gamla hunden att sitta... För mitt problem är att jag fastnar lätt i tankarna att jag är på en dejt när jag är på en dejt.

Som sagt, allt finns att läsa i en blogg nära dig.

@Frida: Vi ses!

Raggoparden sa...

Fyller på: Regga dej på en redig dejtingsajt, inte spraydate om du inte bara är ute efter sex. Det skall kosta lite ;)
Lägg ribban högt i presentationen! Ju högre ribba, desto fler svar får du... Och HÅLL för f..den ribban sen när du hittar nån spännande!
Sitt inte och vänta på att få mess! Messa själv! Håll koll på nykomlingar, man fastnar snabbt i fascination inför "smorgåsbordet" , snappa dom innan de blivit dejtingrävar!
Dejta rätt snabbt, ja, men prata i telefon först, gärna flera ggr innan ni ses. Tappar han (eller du) intresset där är det ju ingen vits att ses allt. Och ev talfel kan vara bra att upptäcka innan ni ses ;)
Och foto är ett MÅSTE, helst med en gång innan ni har hunnit prata alls nästan. Inte för att folk måste se ut på ett visst vis, utan för att man inte skall få en felaktig bild på näthinnan och bli besviken.
Heheh, takterna sitter i... :)

Comvidare sa...

Tack till dig också Raggoparden. Vilken sajt skulle du rekommendera för en norrlänning då? Jag vill ju inte hitta en drömprins i skåne (jag klarar inte språket så bra).

Katarina sa...

Jag tyckte bäst om Mötesplatsen, men träffade faktiskt min kille genom Spray. Go figure.

Det där med killar som bara vill ligga råkar man ut för hur man än försöker hitta dem. Jag har inget riktigt bra knep för att snabbt identifiera just dem.

Och jag håller med Raggoparden om allt hon skrev och vill understryka det här med att akta sig för "dejtingrävarna". Så när du får upp någon med profilen "Mats39" och det står att han är 42 ska du dra öronen åt dig - han har alltså varit reggad på sajten i runt 3 år.

Raggoparden sa...

Mötesplatsen funker bra, om man inte blir en "hanger", dvs ödar tid och energi på div chatrum och annat struntprat. Sexpellarna hittar man genom att vägra dejta utan tel och bild ;) och genom att ALRIG ALDRIG ALDRIG dejta hemma hos nån första gången! Fatta vad pinsamt om nissen är jordens tråkigast svetto och man bara vill fly efter fem minuter, så skall man kallprata sej genom en (i värsta fall) usel middag! *rys*