LIVET OCH LITE TILL

fredag 22 januari 2010

.okänt nummer

Jag har förstått att det finns människor som låter det ringa om de inte känner igen numret som visas i displayen. Jag undrar vad de tror kan hända om de svarar? Vad är liksom det värsta tänkbara? Att någon har ringt fel? Att det är en försäljare?


Hur törs dessa människor överhuvudtaget lämna hemmet? Tänk om en okänd hälsar på dem på gatan? En som de inte känner igen. Vilken fullkomligt rysligt läskig tanke.


7 kommentarer:

Mr T. sa...

Välkommen till Nojornas Rike. Här är jag ganska väl bevandrad och kan gärna bistå fröken med en guidad tur om så önskas..

Ebba G sa...

Hm. Jag känner till somliga som tvångsmässigt måste svara varenda gång det ringer i telefonen, till och med om de är mitt i en middag eller ett samtal med någon vän.
Såna som aldrig stänger av telefonen och som tror att de skulle bli bortglömda inom en halvtimme om ingen kunde nå dem. Hela tiden.... typ mittinatten...

Majoy sa...

Behöver inte bero på rädsla (även om jag inser ironin) utan att det är ett val man gör...lite utifrån Ebbas kommentar...man kan vilja välja att inte vara tillgänglig jämt...

Anonym sa...

Hört i personalrum.
"Tidigare när vi åkte upp till fjällen så hade vi ingen telefon i stugan. Sist vi var där så låg det 7 mobiltelefoner på bänken.
Kram m

byns enda Blondin sa...

kan det vara så enkelt att den som väljer att ej svara inte vill bli störd av någon som inte ens finns i adressboken. Den kanske umgås med en mycket god vän och inte vill bli störd?

Katarina sa...

Jag undrar stillsamt... Vad kan hända med dig om det finns msk som av någon anledning inte svarar på ett telefonsamtal pga att de inte känner igen nummret... Drabbas du av en existentiel kris över att svarar man inte i telefon så finns du inte eller alla måste vara konstant o alltid kontaktbara eftersom världens existens bärs upp av att alla alltid måste svara i telefon o aldrig vara rädda för någonting o absolut inte för ngt okänt på andra sidan luren...

Comvidare sa...

Åh, förlåt. Jag såg mig inte för när jag klev in i rummet. Det var visst många tår i vägen. ;)

Men om jag ska blanda mig i er diskussion (om mig) så är jag av den åsikten att man INTE ska svara när man inte kan/vill prata, oavsett om numret är obekant eller inte. Jag blir både generad och irriterad när personen som svarar när jag ringer har tandborsten i munnen, rumpan i toaletten eller kroppen i badkaret.

Det här inlägget handlade om att jag inte förstod beteendet av att konsekvent vägra svara på okända nummer. Även om det fanns utrymme att svara.

Hänger ni med?