LIVET OCH LITE TILL

söndag 30 augusti 2009

.något gammalt, något lånat...

Svettades i grupp idag. Friskis & Svettis bjöd på gratispass. Man tackar och bockar.

Men det tog inte många minuter innan jag kom på varför jag inte varit där sedan de senast hade gratispass.

1. Det finns ingen koppling mellan mina hjärnhalvor. När hurtfrisk gympaledare skickar ena benet fram och ena armen upp, så liknar jag mest ett epileptiskt anfall i mina försök att kopiera.

2. När det börjar bli svettigt så avbryter ledaren för att man ska promenera på stället. Promenera är inte gymping, det är något man gör när man ska hämta kaffe.

3. Bensaxhopp gör att det är farligt nära att kissa på sig. Jag minns när jag var ung och inte hade haft en barnmorska på tillfälligt besök i livmodern, då kunde jag knäcka nötter med knipmuskulaturen.

4. Det blir lite väl många juckande svettiga skrev i ansiktshöjd för min smak.

5. Musiken. Oh-my-god. Musiken. Claes af Geijerstam ringde och ville ha tillbaka sitt blandband från 1990.

10 kommentarer:

mariaprytz sa...

hahaha på pricken varför jag inte heller går på friskis...

jag har mest problem med övningarna "plocka äpplen" och annat som får mig att tänka på sällskapsresan. Att springa i cirkel i grupp är inte heller kul. Och det där kissnödighoppsandet...

Ebba G sa...

Måste erkänna, att jag aldrig varit på ett enda sånt där pass i hela mitt nästan fyrtioåriga (nåja) liv. Hoppa kissnödighopp och gå på stället??!! Man tror inte det är sant som icke invigd. Och du skriver att det var en gratisversion. Hur är den version beskaffad då som man betalar för? Annan musik?? Vettigare sysselsättningar? Kanske lite brunnsgrävning för fattiga befolkningar? Skippande av bil och buss? Eller betalar man för att knipa också?????? Jag kommer aldrig att bli helt socialiserad!!!

Comvidare sa...

Jag tror att vissa av övningarna var k-märkta. Plocka äpplen var en, som Maria mycket riktigt påpekade, med det fanns fler. Många fler.

Att knipa i grupp kostar 500 kr per termin. Men då ingår två minuters avslappning. "käääänn hur dina beeeen blir tyyyyngre...kääänn huuur aaarmarnaaa bliiir tyyyngre...ååååh slappna aaaav...

Cirkus Borgström sa...

Ojdå, är det så illa? Sopiga ledare? :-)
Din syster har faktiskt fått en soffpotatis som mig att gilla Friskis och då måste det ha något bra...

Anonym sa...

Får man fråga vilket pass du har gått på egentligen? Jag har tränat på F&S i snart tre år och den enda gången denna typ av pass har varit aktuellt är när det har varit bus-vecka med nostalgipass från 80-talet. Plocka äpplen... *fnys*

Kom ner till storasyster i huvudstaden och träna på moderna F&S pass med roliga och inspirerande ledare och bra musik istället. Man tränar gratis hela september här... :-)

/C

Comvidare sa...

Härnösand ligger 20 år tillbaka i utvecklingen. Nu har vi äntligen fått det svart på vitt.

(Sätter F&S-ledarna ihop sina program själva, eller är "wind of change" en vanlig låt att stretcha till? Och är det vanligt att korshoppa till best-of-Antique?)

Anonym sa...

Haha, det låter som du var på ett riktigt "nostalgi-pass" a la Susanne Lanefält. 20 år tillbaka räcker nog inte, säg 30 år *fniss*

Det unika med F&S är ju att varje ledare sätter ihop sitt pass själv men musik de valt själva. Då kan man alltid hitta en favorit (jag gillar inte alla pass här heller, men jag väljer att gå på dm som passar mig). Här nere måste ledarna dessutom göra ett nytt pass varje termin så det kommer alltid nya låtar och nya rörelser. Kul va! :-)

/C

Cirkus Borgström sa...

Lyssna på din storasyster och kom ner till huvudstaden och träna med oss. :-)

Comvidare sa...

Jag har sjukt svår träningsvärk efter nostalgipasset i söndags. Skrattar bäst som skrattar sist.

Åh, stackars kroppen min!

Maria sa...

Inte såna här juckande skrev alltså?