LIVET OCH LITE TILL

torsdag 13 augusti 2009

.att inreda ett sovrum

Lite nu och då...ok, ganska ofta...väcks tanken om att snygga till i mitt hem. Särskilt stark är den känslan när jag förirrat mig bland vackert inredda hem på hemnet, eller sörplat te hos kompis med oklanderlig smak. Det är sovrummen som är mitt problemområde. Golvet i mitt rum reser sig upp och biter mig i vaderna när jag kisar med ögonen. Tapeten gör mig blind. Golvet i dotterns rum har struktur, fast det är inte meningen. Och tapeterna är spräckliga, men det är nog inte meningen att de ska vara det heller.

Lite nu och då...ok, ganska ofta...öppnar jag MIO-katalogen och bläddar bland läckert exotiska miljöer och princessrosa drömmar. Men det är här någonstan jag börjar känna hjärtat i mina öron. Nu börjar en oändligt lång kedja av val. Val är inte lätt för den som tycker att allt är bedårande och tydligen inte har en egen vilja.

Men, tänker jag. Om jag börjar med grunden. Det börjar snurra i huvudet. Måla? Tapetsera? Golv? Tak? Dörr? Enfärgat? Mönstrat? Fondvägg? Skärmvägg?

Jag måste sätta mig ner.

Men jag är grym som arbetskraft. Peka mig i rätt riktning så jobbar jag på tills jag slipat mig genom betongen.


Arbetsledare sökes.

Arbetskraft finnes.

4 kommentarer:

Majoy sa...

Jag är en bra arbetsledare, jag kan komma och styra upp det hela och sedan, när vi hittat drömhuset, kan du komma och vara arbetskraft hos oss ; ) ha ha vilken fantastisk deal!!!

Comvidare sa...

Jag har en vag känsla i magen att jag är förloraren i det arrangemanget. Men så kan det väl inte vara heller? Nej, naturligtvis inte. Dåså.

Jag kommar gärna och jobbar i ert drömhus.

vardagslyx sa...

trodde jag fått jobbet som chef!!

Comvidare sa...

Många äro de kallade kära vardagslyx. Många äro dem som vill svinga piskan högt och sätta trälarna i arbete.