LIVET OCH LITE TILL

lördag 15 december 2007

.sortera gem

Chefen längst upp i pyramiden ringde. Ville att jag skulle gå på ett möte för han kunde inte, inte heller personen under honom, eller under honom för den delen. Så då fick jag frågan. Frågade vad mötet skulle handla om och vad jag skulle göra där. Fick inget vettigt svar. Antar att han inte ville att det skulle vara tomt på vår sida bordet.

Kände mig rätt malplacerad. Presentationsrundan gick. Chef för dittan och dattan, presenterade sig. Ansvarig för massor fanns där. Ordförande för sånt var också där. Och så jag. Jag som sorterar gem.

Hade inte mycket att tillföra diskussionen. Jag var den enda som inte sa nåt. Jag var den enda som inte hade barnbarn. Men så var det nån där som tyckte att det var en strålande verksamhet att sortera gem. Han tittade direkt på mig. Då hade jag plötsligt nåt att säga. Jag visste nämligen nåt som de andra inte visste. Jag hade i en annan organisation sorterat gem på ett unikt sätt som alla visade sig vara intresserade av.

Orförande för sånt kom fram till mig vid fikat och ville veta mer. Chefen för dittan och dattan sa att det var bra att jag hade sagt det jag sa.

Tänk att alla behöver lära sig att sortera gem nån gång ibland.

1 kommentar:

Micke sa...

I love it! Särskilt intressant vore det att träffa Ansvarig för massor.

Tycker du ska söka jobben som inte är lediga, de som du verkligen vill ha. Föreslå dig själv som Genomförare av en hel del. Djärvhet belönas med välbetalda uppgifter.

Av gem kan man göra en hel del.