LIVET OCH LITE TILL

söndag 6 juli 2008

.handikappanpassat?

Det mest intressanta i turistinformationen om Härnösand är att Coop säljer två lådor med mandelkubb för 36 kr. Knappast nåt att ta kompis med make på. Det fick bli Smitingen* i snålblåst istället. När bada framstod som ett självmordsuppdrag så fick det bli grottklättring (vilket också iofs har ett visst inslag av fara för livet). Några svårplacerade kommuninvånare har ägnat åtskilliga timmar att göra leden handikappanpassad. Alltså anpassad för de som har ett fysiskt hinder, för oss som inte kan läsa en karta togs det ingen hänsyn. Två omvägar blev det. I efterhand kommer jag att argumentera för att det var planerade omvägar - "Just den klippan som vi rundade är av särskilt stort geologiskt intresse".

På en gren intill stigen hängde helt plötsligt en liten vit handväska. Innehållet avslöjade att personen relativt nyligen passerat platsen. Att ringa de senast slagna numren gav inget för den problemlösande trion som grävt sig ner i handväskan. Men mitt i huvudbryn dök det upp en kvinna. Hon hade, vid sina sinnes fulla bruk (nåja), hängt av sig väskan med plånbok, mobil, konsumkort och allt inuti. Hon trodde inte att det skulle finnas fler ute idag.

Kära svårplacerade kommuninvånare! När ni återupptar handikappanpassningen efter sommaren, tänk på att det finns fler typer av handikapp än rörelsehinder.

*smitingen=havsbad

1 kommentar:

Steina sa...

ja kanske skulle man sätta upp krokar för handväskor lite här och där så folk slapp hänga dem på klipporna. och så kunde man ha blåa rep och röda rep och gula att hålla i och så fick man välja färg ifall man ville hoppa bungyjump eller inte.