LIVET OCH LITE TILL

tisdag 20 april 2010

.att utmana sig själv

Man ska göra sånt som man är livrädd för. Det bestämde jag och min yngre syster igår kväll. Hon fantiserade om att överkomma sin rädsla i kajaken när hon gör eskimåvändningar. Jag tänkte att jag skulle lära mig dyka från kanten i simhallen utan att hålla för näsan och knipa ihop ansiktet till ett russin. Vi spelar inte i samma liga, det är uppenbart.

Jag var så nöjd över mitt beslut att omvandla Mallorcaresan om tre veckor till ett träningsläger, att jag bredde ut mitt mod över hela fikabordet här på jobbet.

Men som de skrattade när de insåg att det inte var dyka med tuber som jag syftade på! Och när de drog efter andan mitt i ett skrattanfall så kom det ut några få stavelser ...mina barn....sju år....dyka...trampolin...lätt...


Viljan att lyckas är större än rädslan att göra bort mig!

Viljan att lyckas är större än rädslan att göra bort mig!

Viljan att lyckas är större än rädslan att göra bort mig!
6 kommentarer:

L sa...

Bra att du inte beslutat dig för att prova i vår eminenta simhall redan nu... är lite för lite vatten där så risken för skador är överhängande och därmed en ökad rädsla istället för minskad... Jag håller på dig! de är säkert rädd för spindlar eller nåt annat vi kan skratta åt i ett annat läge...

Ebba G sa...

Men du - lyckan över att roa andra är underskattad! Dessutom tror jag du kommer att lyckas med det du vill. Så... då får ni väl skratta engångtill. Fast av andra orsaker!

Comvidare sa...

Ebba, utan min förmåga att roa andra på min bekostnad hade jag bara haft material till ett par blogginlägg. Nu är jag uppe i 1550, inte för att jag räknar, men blogspot gör det.

L, jag vet vad som skrämmer skiten ur åtminstone två av kollegorna. Singstar, värre än att ramla ner i en ormgrop, eller föreläsa naken.

Ebba G sa...

...och vad är det där som stavas singstar då? En fågel?

Cecilia N sa...

Ebba, det är en sorts karaoke-grej.
Man får sångtexten på tv-skärmen och streck av olika längd och höjd som föreställer tonerna.

Sen gäller det att försöka sjunga i mikrofonen så att mina toner prickar in strecken och då får man poäng. En omfärgning av ord och streck visar var man är i sången.


Hellre att jag sjunger singstar än försöker hoppa på huvudet i vattnet offentligt.

JCMAS sa...

Det är klart du fixar det om du ger dig den på det. Men... gör det egentligen nåt att du blir ett russin och håller för näsan? Det är ingen som ser, vet du ;)