LIVET OCH LITE TILL

tisdag 19 augusti 2008

.där var lyset inte på

Det finns vissa saker som jag har oerhört stort motstånd till att åtgärda. Små fel i lägenheten hör till en av dem. Faktum är att en av lamporna i badrumsskåpet har varit trasigt sen jag flyttade in i lägenheten för ett och ett halvt år sedan. Ibland har den fungerat med hjälp av en resolut knackning. Men om en är trasig så har man alltid den andra, tänker Comvidare och tar ett steg närmare den som fungerar.

I helgen gav även den lampan upp! Nu ser det onekligen lite mörkt ut framför spegeln. Min taktik med skjuta åtgärder till framtiden är inte så framgångsrik längre.

Pillar ut insatsen och ser genast att jag inte vet hur man får upp den. Försöker med styrka, list och tålamod. Men inget fungerar.

Hämtar verktyg och monterar ner insats med sladdar och allt. Men lyckas fortfarande inte bända upp glaset.

Ger upp och åker till lampaffären. Den enda som finns i staden. En anrik affär. Funnits i släkten i generationer. Men mannen i kassan lyckas inte heller. Fast ärligt, jag tyckte inte att hans ansträngning var imponerande. Han hade nog som inställning att inte imponera för han sköt bara över de nya glödlamporna med uppmaningen att jag fick lösa det själv.

Så nu står jag likt förbannat här med min trasiga badrumsbelysning.

Vad gör jag nu?

6 kommentarer:

Micke sa...

Behöver du hjälp?
Ring Poolia!

Tesa sa...

Hyresvärd!?

Tesa sa...

Eller snygg granne...

Anonym sa...

"Pillar ut insatsen och ser genast att jag inte vet hur man får upp den"?
Varför inte prata med Håkan på jobbet? Han vet hur du kan få upp den.

Yeti

Comvidare sa...

Håkan?! *bläddrar i bildbanken* Det finns väl ingen Håkan på mitt jobb heller. Inte på mitt nya jobb ialla fall. Kanske på en annan våning?

Eller förresten! Är Håkan den snygga grannen som Tesa pratar om? Han som jobbar på Poolia?

Anonym sa...

Pannlampa?