LIVET OCH LITE TILL

fredag 14 maj 2010

.det är mycket nu

Jag får inte plats i huvudet med trippelmord. Det är redan fullt med jobb. För det finns en deadline som knackar på dörren. Kanske ska jag inte låsa in mig och samvetet på kontoret när alla andra sitter hemma med familjen. Kanske ska jag lägga tidspressen i det knä där den hör hemma. Det är inte mitt företag.

Men jag står inte ut med att det blir dåligt. Står valet mellan ett par timmar till på kontoret och ett bra resultat, kontra hem tidigt och irriterade dåligt....ja, då är valet tyvärr lätt för mig. Och stresshuvudvärken hamnar i mitt huvud.

Så det är därför jag bara hinner ögna rubrikerna och snappa upp vad som sägs i korridorerna. Det är kanske därför jag inte känner igen mig i massmedias beskrivning av stämningen på gator och torg.

En stad i sorg?

En stad i fjärran!

I morgon lyfter vi mot värmen. Och lämnar allt bakom oss en vecka. Jag och min dotter.

5 kommentarer:

Jan sa...

Roligt att ni får komma iväg. Ha det riktigt skönt nu!

Comvidare sa...

Tack snälla för den hälsningen. Jag får för mig att det inte kommer att bli så svårt att ha det skönt. Men vad vet jag, jag kanske bara gått på bilderna på nätet om en idyll i paradiset.

Anonym sa...

Hoppas ni får möjlighet att njuta riktigt mycket och vila upp er inför sommaren hemma i Sverige.
Ser fram emot att mötas i dansens virvlar i sommar.

/Hson74

B i t t e sa...

Det ser helt och hållet underbart ut och det kommer det säkert att bli också. det låter som att du behöver lite semester. Ha det skönt och ta hand om er!

Pseudonaja sa...

Ha en underbar vecka och kom hem med många glada minnen!