Mamma. Bra på många sätt. Lite sämre på andra.
Matlagningen tillhör riskområderna. När jag kom in i köket i eftermiddags så misshandlade hon en potatissallad. Jag gled ljudlöst fram och tog byttan ifrån henne. Räddas det som räddas kan (och hörde jag henne inte dra en lättnandes suck?).
Hennes make är snäppet värre. Han har två rätter på sin repertoar. Kyckling med messmörssås. Och lax med messmörssås. Tur i oturen att mor är vegeterian. Hon steker på en morotsbiff. Som gudskelov inte hamnar i messmörssåsen.
Som uppfostringsmetod har matkatastroferna varit mycket framgångsrika. Alla barnen är lysande kockar. Gör gott godare. Och ännu fler såser. Riktiga finsmakare. Vägen till mannens...öh, jag menar syskonens...hjärta går via magen. Till en syster vallfärdar vi för matens skull. Hon tramsar på något om skinnbrallor, men vi andra vet att det var hans talang med sleven som fick henne på fall.
LIVET OCH LITE TILL
söndag 18 juli 2010
.min mor som inte är en matmor
Mitt i vardagen hos Comvidare kl. 7/18/2010
Mer vardagsrealism hittas här: attraktionen, Familjen, maten
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hehe, OK jag erkänner. Talangen med sleven var definitivt en alldeles utmärkt "selling point". Jag gläds varje dag över den talangen :-)
/C
Skicka en kommentar