LIVET OCH LITE TILL

lördag 28 juni 2008

.hips don't lie

Lockropet hade columbianska, afrikanska och österländska toner. Jag följde, med dotterns vid min sida, tonerna till ABFs lokaler . Som en parantes kan nämnas att allt jag kommer att göra de kommande fyra veckorna har inslag av min dotter. Nåja, tillbaka till de orangefärgade väggarna och pulverkaffet!

ABF erbjöd mig, och ett antal andra dansentusiaster av företrädesvis kvinnligt kön, ett unikt tillfälle att prova på salsa, afrikansk dans och/eller magdans. För att illustrera skillnaderna danserna emellan hade instruktörerna/inspiratörerna en kort uppvisning. En ljuvlig colombianska dansade salsa, en tokmuskulös svart man dansade afrikans dans och en blek, bredhöftad svenska dansade magdans så att höftskynket halkade ner och visade ett par urtvättade trosor.

Jag såg genast var jag hörde hemma. Magdans....check!

Kvinnan, som bytt till gråa mjukisbyxor, räckte mig ett lila höftskynke med guldpengar på. Själv tog hon ett rött och knöt det vant runt höften. Lätt match tänkte jag när ljudet av exotisk musik fyllde lokalen. På min västra sida guppade den sensuella kommuntjänstekvinnans bh-lösa bröst. På min högra sida rullade den smidiga instruktörens höfter. Rakt framför mig vispade en kantig kvinna med armarna medan hon samtidigt gjorde juckade rörelser med höfterna. Jag hann förfasa mig över hur kvinnan inte haft vett att stanna hemma innan jag med skräck insåg att väggen bestod enbart av speglar.

1 kommentar:

Micke sa...

Sådärja, fick man sig ett skratt igen. Du är ju rolig ju.. :)