LIVET OCH LITE TILL

onsdag 7 maj 2008

.dumsnålt värre

Det är en fattig kommun jag bor i. De har inte råd att låta en vaktmästare blåsa bort löven med en sån där fiffig apparat som jag sett att kommunen har i sin ägo. Nej, istället kallar man in förskolebarnens föräldrar som får ägna en hel kväll åt att kratta bort löven.

Jag är inte riktigt säker på att jag ser den ekonomiska vinsten. Ok, vi föräldrar krattar ju gratis. Men hela personalstyrkan är där, dvs 10-12 dagisfröknar. Vad kostar inte det? Och dessutom bjuder skolan på hamburgare och kaffe. Vad kostar inte det? Att kommunen är fattig känns inte som en gåta längre.

För att få in lite extra klirr i kassan (för att barnen ska få göra nåt spännande åtminstone en gång per år) så säljs lotter. Föräldrarna skänker priserna. Jag köpte fyra lotter och hade skänkt tre priser. Två USB-minnen och ett multitool-verktyg. När jag tittade ut över presentbordet så konstaterade jag att det inte var mycket där jag skulle välja. Men det var värre än så, man fick inte välja. Nummer drogs och tejpades fast vid slumpvis utvalda artiklar. Detta gjorde att jag numera är stolt ägare av två par tjocka, svarta strumpor med loggan ”comfort” i resåren - i herrstorlek och en plastig handdukshängare från sent 80-tal.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ärtig kvinna söker man i skosorlek __
svar till signatur: sockägare

Comvidare sa...

Bra idé. Storlek 40-43 ska det vara i så fall. Han kan väl skicka med bild....på foten.

vardagslyx sa...

Mysig kväll? Alla barn, föräldrar och fröknar kan ses annat än 2 minuter i hallen? Se vilka föräldrar som hör ihop med vilket barn? Frisk luft? Motion? OCH skitsnygga strumpor! Kan det bli bättre....?

vardagslyx sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Comvidare sa...

Jo, jag kan se var fördelarna finns. Jag konstruerade faktiskt flera sammanhängande meningar i går kväll. Annat är det med de lösryckra orden som ramlar ur munnen medans man trevar efter en vante med ena handen och håller fast ett vilt protesterande barn med den andra. Och jag lyfte faktisk blicken och såg föräldrar och fröknar i ögonen. De som kan hämta sitt barn på dagis med bibehållen koncentration ska hyllas på en särskild dag varje år. Förslagsvis på den stora krattardagen.