LIVET OCH LITE TILL

torsdag 29 maj 2008

.ologisk logik

Jag tror det helt enkelt handlar om ett ålderdomligt, patriarkalt sätt att tänka. Mannen SKA jobba, och kvinnan KAN jobba (under förutsättning att det inte går ut över hans jobb). Det spelar ingen roll att kvinnan är ett ex och att mannen har en ny kvinna. Anpassa dig eller bli anklagad för att vara en egoist.

Om kvinnan väljer ett jobb som gör att hon utvecklas och som ger mer klirr i kassan (och som kräver regelbundna tider) är hon karriärkåt. Och hon är ingen bra mamma.

Om mannen väljer ett jobb som han vill ha (och som har mycket oregelbundna arbetstider och ligger 5 mil från hemmet) så är det helt i sin ordning. Och han tänker på barnets bästa.

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Trodde att det där redan var överstökat??? Du kanske ska låna ut boken jag fck låna till denna person också? Sträckläste den själv med mycket igenkännande - tyvärr. Att vi fortfarande inte har kommit längre är deprimerande.

Cecilia sa...

Föresten så kräver faktiskt de allra flesta jobben regelbundna tider. Att du har haft det flexibelt innan ska man ju enbart vara tacksam för... ;-)

Comvidare sa...

Trodde också att det var överstökat, men det kom upp igen ikväll. Plus en massa annat gammalt. Antar att jag kommer att få höra resten av livet hur egoistik jag är. Suck. Men vet du! Förr tog jag åt mig och kände mig verkligen värdelös. Nu kan jag se det komiska i allt. Det kommer att att gå bra. Kanske tröttnar han när han upptäcker att det inte biter på mig längre.

Steina sa...

Nejdå. Mannen är också karriärkåt och en dålig pappa.Låt dig inte luras in i bitterfittfällan.

Micke sa...

Säger som jag sa sist.
-Vicken lirare!
Verkar vara en riktig butterputte. Synd att detta sätt att tänka, är, eller betraktas som, ett manligt särdrag.

Comvidare sa...

Micke, jag menar inte män i allmänhet utan män med bakgrund i en viss religiös frikyrkoförsamling. Eller förresten. Så där ser det nog ut mest överallt är jag rädd. Det är lätt att bli bitterfitta när man upptäcker att man inte har samma förutsättningar här i världen, bara för att man saknar ett fånigt tillbehör som hänger mellan benen och dinglar....

Cecilia, dina erfarenheter måste vi verkligen prata om!

Lars sa...

Du tror väl inte att alla män är som "mannen" du beskriver? Jag blir så sorgsen när alla vanliga människor får ta emot smäll på smäll för att någon idiot inte kan bete sig. Det gäller oavsett kön alltså.

Cecilia sa...

Så är det. Och en kvinna som vill jobba (också) och en man som vill ta hand om sina barn (också) är inte normala... och nog är de väl lite konstiga? ;-)

Bra att du inte tar åt dig!!! Du har faktiskt inget att skämmas för!

Anonym sa...

Jag blir bara trött av att höra att den yngre generationens män står och stampar på samma fläck som den äldre generationens män. Det verkar som om de är född i fel land eller åtminstone i fel århundrande. Tack och lov finns det lysande undantag i båda generationerna. Stor kram till alla män stora som små som praktiserar jämlikhet i praktiken.